Lilek na grilu

Napsáno neděle, 14 únor 2016 Kategorie Články
Ohodnotit článek
(4 hlasů)

Úžasná chuť grilovaného lilku se sýrem Feta a dresinkem

Nevíte co k večeři? Kupte lilek, sýr a budete mít zdravou a chutnou večeři.

Při koupi lilku si dobře prohlédněte dužninu: pokud jsou na ní hnědé skvrny, je lilek přezrálý nebo dlouho skladovaný.  Podle tmavých skvrn poznáte, že se brzy zkazí.

Lilek na grilu se sýrem Feta

Co potřebujeme:

  • velký lilek
  • sýr Feta
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • med
  • chilli
  • polníček
  • paprika

Nakrájíme si lilek na kolečka, zakápneme olivovým olejem a dáme na gril. Než se lilek ugriluje, připravíme si jednoduchou zálivku. Smícháme olivový olej s vinným octem a lžičkou medu. Kdo má rád pálivé, může přidat trošku chilli. Lilek vyndáme z trouby, nazdobíme na talíř, přidáme nakrájený sýr Feta, kousek papriky, polníček a zakápneme dresinkem.

Přeji dobrou chuť :-)

Proč je dobré jíst lilek?

  • nízkokalorická zelenina
  • ideální pro diabetiky
  • obsahuje vysoké množství vlákniny
  • přispívá k lepší činnosti střev a ke snižování cholesterolu
  • obsahuje vitamíny B, C a mangan
  • obsahuje hořčík, vápník, železo, zinek
 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál...

 Rychlý kontakt

  Lucie Blumová
  osobní fitness trenérka
  hlavně Praha 9
+420 773 103 055
info@purefit.cz
Facebook Purefit.cz