Co potřebujeme:
- 2 větší cukety
- rajčata
- šunka (já použila prosciutto crudo)
- žampiony
- mozzarella
- sušená rajčata
- chilli
- čerstvá bazalka
Cukety rozpůlíme a vydlabeme. Rajčata, žampiony a mozzarellu si nakrájíme na plátky. Do vydlabané cukety na sebe začneme vrstvit na plátky nakrájené rajčata, žampiony, šunku, mozarellu, kousky sušených rajčatat, chilli a čerstvou bazalku. Dáme na plech s pečícím papírem a dáme na cca 20 minut do trouby zapéct. Pečeme na 180 stupňů. Můžeme podávat buď samotné nebo já použila jako přílohu quinoa.
Přeji dobrou chuť :-)
Proč je dobré jíst cuketu?
- hydratace - 95% cukety tvoří voda, je přímo dokonalá na jejich doplnění
- náhrada sladkostí - neutrální chuť, může být skvělým základem pro zákusky
- Předcházení srdečně- cévních onemocnění
- detoxikace - nízký obsah kalorií a vysoký obsah vlákniny a tím pomáhá procesu detoxikace